Dragostea nu obosește niciodată

Astă seară am citit niște cuvinte frumoase. Cuvinte care mi-au adus zâmbetul pe buze, în inimă și în minte. Cuvinte scrise de un părinte drag mie, a cărui rânduri le-am citit cu mare drag, de cele mai multe ori pe bancă, afară, cu cântec de păsărele pe fundal. Hrisostom Filipescu, preot la schitul ”Sfânta Maria Magdalena” din Țibucani, județul Neamț, este cel care deseori imi aduce bucurie în inimă prin cărțile lui. Nu sunt filosofice, nu sunt de istorie sau cu o deosebită importanță pentru bunurile tării, dar sunt averi pentru sufletele largi și firave.
Întâmplător, astăzi am dat peste rânduri transcrise din noua lui carte ”Trăiește frumos, iartă la timp și iubește cu adevărat”,  rânduri care sunt o încurajare pentru mine și pentru prezentul meu.
"Bucură-te de viaţă, omule! Sărbătoreşte puţin din toate! Plângi când îţi vine să o faci! Trăieşte! Uneori eşti trist, dar astăzi ochii tăi râd, pentru că ai un vis care te ghidează. Se numeşte Viaţă! Nu uita să fii Om înainte de toate! Nu vorbi doar despre necazurile tale... Învaţă să vorbeşti şi despre Bucuriile tale! Trăieşte frumos, iartă la timp şi iubeşte cu adevărat!
Om frumos, zâmbeşte, ai încredere în visurile tale. Chiar dacă pare imposibil, continuă! Iar îndrăzneala îţi va fi răsplătită. Nu ne putem schimba amintirile, dar putem schimba înţelesurile lor şi puterea pe care o au asupra noastră. Nu-ţi lăsa sufletul să moară! Încă ai privilegiul de a fi în viaţă, de a iubi şi de a te bucura. Vei începe să te vindeci când îi vei ierta şi îi vei lăsa în urmă pe cei care te-au rănit şi te-au nedreptăţit. Meriți acest cadou! Liniştea... Dragoste nu oboseşte niciodată.
Şi nu uita, numai câtorva oameni le pasă cu adevărat. Restul sunt doar curioşi. Fă ceea ce poţi, cu ceea ce ai, acolo unde eşti. Fii fericit! Niciodată nu ştii cât timp ţi-a mai rămas..."

 Mi-a plăcut fiecare rând, fiecare verb, fiecare gând al lui ascuns în cele înșirate. Alte rânduri sau alte idei înșirate sunt de prisos..mesajul e prea puternic pentru a fi înfrumusețat...Știu doar că la baza tuturor se află dragostea, care nu obosește niciodată nu obosește niciodată...nici pentru tine, nici pentru cel de lângă tine, nici pentru cel care îți crează o amintire plăcută, nici pentru cel care te face să verși o lacrimă...Dragostea nu obosește când te uiți în oglindă și te uiți la omul din tine; la eul tău, care e prezent, care oferă, care primește și care înaintează prin valurile vieții cu curaj sau lașitate, așa cum alege să o facă. Dragostea nu obosește niciodată și tot ea e cea care te încurajează și te face să mergi mai departe. Dragostea pentru a face ceea ce îți place, pentru a iubi ceea ce te imbucură, pentru a lupta pentru visul propriu. Dragostea nu obosește nici pentru cei curioși. Așa sunt ei. O unealtă în dezvoltarea ta. Folosește-o pentru a-ți îndeplini visul și pentru a pătrunde în adâncul inimii...

Comentarii

Postări populare