Esti multumit de viata ta?

            Esti multumit de binecuvantarile pe care le-ai primit sau iti doresti tot mai mult, mai mult, pana cand nu mai incape in "sacul" vietii tale? Oare nu ai primit mai multe decat meriti? Oare iti revine tine multumirea pentru faptul ca poti sa umbli, poti vorbi, vedea sau auzi? Nemultumit de faptul ca luna aceasta ai luat cu 100 de euro mai putin salar? Nu esti multumit ca noul laptop are culoarea gri si nu e alb cum ti-ai fii dorit? Nu esti multumit ca mancarea pe care ai servit-o nu e preferata ta? Nu esti multumit ca ciocolata pe care ai mancat-o are alunele prea mari si nu sunt marunte cum iti plac tie? Te deranjeaza schimbatorul masinii, fiind prea in dreapta? Plasma cumparata are diagonala mai mica decat cea a fratelui? Pantofii noi nu sunt cei mai scumpi si cei mai purtat in lumea mondena??
            Ei bine, tu esti acela care se poate bucura din plin de acestea, in timp ce vecinul la doua strazi departare se bucura cand primeste un leu in plus la salariu, e incantat cand poate astepta cinci minute pana se porneste calculatorul uzat de atatia ani, se satura doar cand are pe masa o bucata de paine si putina mancare, e fericit cand isi poate cumpara un baton de ciocolata la 50 de bani, se bucura din plin cand isi ia bicicleta si merge la serviciu, se simte respectat cand poate sa vada un film la televizorul cumparat de pe vremea parintilor, e fericit cand isi poate cumpara o pereche de pantofinoi de la chinezi....
            De ce???...pentru ca el stie ca cel sarac are mai multe decat cel bogat. Cel bogat nu mai stie sa se bucure de cantecul pasarilor, doar de muzica cantaretilor straini; cel bogat nu se simte in siguranta nici in propria lui casa, alaturi de familie, in schimb cel sarac e in lumea lui printre vecini. Cel sarac stie sa pretuiasca fiecare leu, in schimb cel bogat nu stiece sa mai fac cu ei...
             Oare atunci cand ajungi intr-o clasa sociala mai inalta, ar trebui sa uit de lucrurile care te fac cu adevarat fericit? Ar trebui sa lupti tot mai mult si tot mai mult pentru lucrurile materiale si sa fii tot mai nemultumiit ca nu ai ultima generatie de aparate electrocasnice?...sau ar trebui sa ridici ochii spre cer si sa zic Tie iti multumesc pentru ca mi-ai dat sansa sa ma bucur si in aceasta zi de minunata ta creatie?
            Oricat de sus am ajunge, trebuie sa ne amintim ca lucrurile simple, de care uitam cand suntem in mijlocul bogatiei, ne fac sa fim cu adevarat fericiti, iar valorile spirituale ne fac sa devenim cu adevarat oameni.
             P.S. Bucuria sta inzambetul curat al fiecaruia dintre noi!

Comentarii

Postări populare