Trăiește viata bucată cu bucată, căci viața-i ca un puzzle!

Gândurile ce le înșir azi au izvorât în urmă  cu ceva vreme, pornind de la un puzzle. Câteva zile de retragere de la agitația de du-te-vino și de la a mulțumi pe toată lumea, au însemnat zile liniștite în căsuța copilăriei mele... Loc binecuvântat și astăzi și cred ca va rămâne mereu locul meu de suflet....o vorbă a unui înțelept, afirma următorul lucru "unde va fi omoară ta, va fii inima ta" . Și vreau să cred că pentru fiecare din noi, o parte din comoară va rămâne mereu în locul copilăriei...ceea ce înseamnă că o parte din inima noastră rămâne acolo, cu răsfățul, amintirile, gingășia mamei, bucuria copilariei..
Dar...sa revin la puzzle.ul meu...
Asemeni unui puzzle, am constatat ca viata se desfășoară după aproximativ aceleași reguli.. Unele piese se așează doar atunci când le vine rândul, nu când le cautam noi locul, altele mai devreme, iar altele...nicicând... Luând lucrurile pas cu pas, fiecare piesă potrivită este o victorie...
Deși inițial totul pare simplu și o joaca în a potrivi piesele, cu cât avansezi în rezolvare, greutățile apar.. Dar,  mai spre final, lucrurile par sa se liniștească, cunoscând avantaje și dezavantaje, piese potrivite sau reîncărcate de x ori, lucrurile par sa se așeze..cu răbdare..
De cele mai multe ori, o deconectare, o pauza, direcționarea mintii, a privirii, a atenției în alta directie, limpezește interpretarea. Privirea în alta parte aduce  odată cu ea, de cele mai multe ori soluționarea problemei... La puzzle, încerci la infinit să pui piesa într-un anumit loc, crezând ca acolo trebuie sa fie și nu-ți vine sa crezi ca locul nu este acolo.
Timpul pierdut nu-l mai poți întoarce .. Degeaba îți dorești să fi  dormit mai repede în loc sa mânuiește puzzle-ul.. Nu mai poți.. Dar măcar ai înaintat cu puzzle-ul :)
Unele lucruri se obțin mai ușor decât altele.. Nici n-apuci sa te gândești bine la ele, ca s-au împlinit; unele bifate din prima; altele în schimb, oricât ai încerca, nu se îndeplinesc....asa ca în puzzle, unele piese se potrivesc din prima, iar pentru altele mai  trebuie sa găsești piesele intermediare, pentru a le potrivi..
Uneori, anumite lucruri trebuie să se întâmple ca să se întâmple altele și oricât ai vrea, nu se întâmplă în momentul în care vrei.. Asa că  dă-ți timp și dă-i timpului timp ca lucrurile sa se așeze și să conlucreze în favoarea ta..
Uneori ceea ce vedem noi orizontal e de fapt vertical și ceea ce vedem vertical e orizontal. Depinde din ce unghi privim. Privește din unghiul răbdării, al înțelegerii și cunoașterii absolute, al credinței, al iubirii și respectului față de tine și aproapele și lucrurile se vor așterne ușor, ușor prielnic ție.
Bucurii duhovnicești, har și pace în inima ta, cititor iubit și îndrăgit de toți cei care știu ce e respectul! :)

Comentarii

Postări populare